Termat e references-Expert komunikimi dhe Vizibiliteti

Terms of Reference for  IPA2014AL18-1 Communciation and Vissibility Action Plan Expert
In the framework of the project: “Young toward EUROPE”, as per the grant agreement between General Directorate for Financing and Contracting of EU, World Bank and other donor funds Central Finance and Contracting Unit, Ministry of Finance in Albania, and Mesdheu Center (MC) endorsed for financing by the European Union with Ref. IPA 2014/Al/18, implemented in partnership with “Bulgarian School of Politics in Bulgaria” and “Edukimi drejt se Ardhmes” in Albania,  Mesdheu Center is opening the call for ans Expert for the Communication and Vissibility Action Plan of the project.
Please find  ToRs on the link below :

You can find  ToRS


http://www.umsh.edu.al/announcements#undefined4


 Në mbështetje të studentëve, UMSH organizon për të tretin vit rradhazi Panairin e Ideve


Një panair idesh , ku studentët ndjehen të lirë të prezantojnë iniciativa, të cilat mund të jenë vetëm zanafilla e një të ardhmeje premtuese për ta dhe gjithë shoqërinë. Gjithçka nis me një ide dhe kur idetë e mira mbështeten ka gjithmonë progres. Me këtë filozofi, për të tretin vit rradhazi Universiteti Mesdhetar  i Shqipërisë  organizoi “Panairin e Ideve III“ . Ky panair me në qendër studentët është një tjetër histori suksesi e Universitetit Mesdhetar të Shqipërisë. Panairi u hap me fjalën e themeluesit  të Universitetit Mesdhetar të Shqipërisë,Akademik Prof. Dr,   Anatas Angjeli,  i cili theksoi rëndësinë  që ka mbështetja që u duhet dhënë studentëve, për të çuar përpara idetë e tyre, duke përmbushur jo vetëm një pasion apo dëshirë, por duke u rritur kështu profesionalisht duke projektuar një të ardhme të suksesshme.  Gjatë panairit  u prezantuan rreth 22 projekt ide  të studentëve të cilë të udhëhequr  nga pedagogët e tyre, sollën  idetë e tyre  të orientuar përgjithësisht në fushat e shkencave ekonomike, shkencave juridike dhe shkencave sociale. Secili student apo grup studentësh kishte një minutazh të caktuar për të prezantuar këto ide. Këto ide u vlerësuan nga një juri e përzgjedhur e Universitetit Mesdhetar të Shqipërisë , e përbërë nga Senati.  Secili panel, i orientuar nga fusha përkatëse, kishte në dispozicion  çmimin për studentin fitues. Vlerësimi u krye  në bazë të origjinalitetit të idesë, mënyrës si ishte konceptuar  dhe prezantimit para jurisë. Universiteti Mesdhetar I Shqipërisë, do të vijojë të jetë një dritare e hapur, për të gjithë student të cilët  kanë zgjedhur një nga 3 fakultetet e UMSH, për të vijuar shkollën e lartë.


Universiteti Mesdhetar i Shqipërisë dhuron gjak për fëmijët talasemikë


Universiteti Mesdhetar i Shqipërisë dhuron gjak për fëmijët talasemikë. Nën sloganin “Dhuro  gjak, shpëto jetë”, dhjetra studetë e pedagogë u bashkuan dje duke  kryer këtë akt  human. Për të 6-tin vit rradhazi Universiteti Mesdhetar i Shqipërisë, është pjesë e nismës për dhurimin vullnetar të gjakut duke dhënë kontributin e tij për të gjithë ata persona që kanë nevojë. Sensibilizimi i të rinjve  dhe përgjegjësia sociale mbeten kryefjalë në filizofinë me të cilën funksionon dhe rritet cdo ditë Universiteti Mesdhetar i Shqipërisë. Këtë vit dhurimi i gjakut u krye së bashku me “Fundjavë ndryshe” si dhe Qendrën Kombëtare të Dhurimit të gjakut. Të dhurosh gjak do të thotë që pa të kushtuar asgjë, mund të shpëtosh jetën e dikujt dhe ky është misioni më fisnik dhe human që ka secili prej nesh. Nga ana tjetër të dhurosh gjak, do të thotë të informohesh për një sërë benefitesh që ka ky proces për organizmin. Universiteti Mesdhetar i Shqipërisë, do të vijojë t’i bashkohet kauzave dhe nismave sociale që përfshijnë dhe sensibilizojnë të rinjtë. 


Call for expression of interest for Experts

Mesdheu Center

Call for expression of interest for Experts

 

Date: 05.05.2018

Program priority

Innovative and smart region

Programme priority specific objective

Support the development of a regional innovation system for the Adriatic-Ionian area

Project acronym

FUTURE 4.0

Project title

ManuFactUring educaTion and training governance model for IndUstry 4.0 in the Adriatic-Ionian aREa

Project number

294

Name of the lead partner organisation in original language

Regione del Veneto

Name of the lead partner organisation in English

Veneto Region

Project partners

Confindustria Veneto SIAV S.p.A.

Politecnico di Bari

Επιμελητήριο Αχαΐας

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

Primorsko-goranska županija

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci

Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë, Tiranë

Qendra “Mesdheu”

Project duration

24 months 0 days

 

PROJECT INFO

FUTURE 4.0 project aims at supporting competent regional and national administrations to understand the impact of the technogical megatrends on the shipyard and logistics industry through the Technological Roadmapping tool; consequently to design a suitable Industry 4.0 Smart Learning Model to be tested by the Local Action Plans with companies and stakeholders in each territory. The development of functional and potentially complementary knowledge and technology transfer concepts for the uptake of innovative emerging technology in manufacturing SMEs across the area covered by FUTURE 4.0 will lead to an

effective creation of framework conditions for advanced manufacturing. The conceptual design of future human capital policies, based on the identification of technology trends and the related competences and skills, will support this aim. The project will embed EUSAIR common industrial sectors and satellite activities as blue technologies, where transnational cooperation is essential to develop a critical mass. FUTURE 4.0 arises from the identified need to enhance a valuable regional cooperation network, involving stakeholders with a participatory approach, to design collaborative governance model to foster knowledge and technology transfer on Industry 4.0, to promote industrial policies and methodologies towards the Factory of Future professional standards. Thus it endorses a new approach to Smart Learning, integrating education, research and innovation (the three drivers of knowledge-based society - EC 2010) as a key to reduce the innovation gap between the most performing EU Countries and the project countries. An effective and integrated governance model will favour and stimulate the design and spreading of new manufacturing business models, based on the technological megatrends and RIS3,focused on supporting the fully application of the smart manufacturing related technologies and productive processes.

 

 

SCOPE OF SPECIFIC WORK

1. WP2. Smart Industrial Change, Technologies and Future Jobs (P1 and P2)

a. On-desk analysis and reporting (qualitative and quantitative analysis) This will be an analysis of the impact set by the Industry 4.0 paradigm shift: definition of the technological trends in Albania and each subsector defined (Technological RoadMap).  

Timeline: 15.05.2018 – 15.06.2018

 

b. Identification of 6 Professional Profiles in each region which will be impacted by the industrial change. This will be a Report on regional professional Profiles (existing and emerging), according to existing repositories and interview with at least 5 relevant companies in Albania)

Timeline 15.06.2017 – 15.08.2018

2. WP5 Communication: Preparation of a draft partner project communication and dissemination plan, along with the designing of several activities to involve local stakeholders and facilitate their direct contribution to project outputs in Albania

Timeline: 15.05.2017 – 15.06.2017

.

 

Type of expertise requested

Mesdheu Center is partner in the FUTURE 4.0 projects and is hereby launching a call for experts to be submitted under the Work Package 2 and Work package 5.

We are looking for the following types of experts:

Profile A for the WP2. Smart Industrial Change, Technologies and Future Jobs (P1 and P2) experienced in project management in business technology environment, working in innovation with research expertise in innovation systems in conducting in-depth interviews, ability to transcribe interviews use and analysis of secondary quantitative data; good knowledge of English; ability to write up study and draw conclusions;

Profile B WP5 Communication –experienced in drafting communication strategies, background and years of expertise in written media; Dissemination materials; potential Communication scenarios; - project branding.

 

Documents for expression of interest

Interested applicants are requested to read carefully the call for applications/structure available below.

Applications shall contain the following documents:

Curriculum Vitae (in English) dated and signed;

A copy of a valid Identification Document;

A cover letter dated and signed, describing briefly the experience, qualifications, skills and motivation to perform the tasks for which the application is submitted

 

To be sent by May 10, 2018

TO: Sonila Nikolla/ project coordinator ADRION FUTURE 4.0

Universiteti Mesdhetar I Shqiperise

Blv. Gjergj Fishta, Nr 53

Tirane, Shqiperi